Információk - Hírek

Egyszer volt és most is van


2020. július 01. 00:00

A keszthelyi kastély mesevilága


Egyszer volt és most is van egy kastély a Balaton-parti Keszthelyen, ahol nemcsak csodálatos kincsek és nagyszerű Festetics-történetek várják a kíváncsiakat, hanem a kastély mesevilága is.A keszthelyi Helikon Kastély a mesék világában


 


Fentről lefelé: Daru Domonkos, Bagoly Bonifác és Johanna Amália Emerencia a kastély szalonjaiban 


Ebben a kastélyban él Daru Domonkos, a kastély kincseinek őrzője, és Bagoly Bonifác, a kastély tudósa, aki már minden könyvet elolvasott a kastély könyvtárában.

Ám itt lakik még Erdmann is, a hercegasszony tacskója és a két, mindig jókedvű oroszlán, Leopold sötét sörénnyel és Leontin világos sörénnyel. Persze, nem feledkezhetünk el elválaszthatatlan barátjukról, Gerzsonról, az oldalkocsis motorkerékpárról.


 


Leopold és Leontin Gerzson társaságában az Amazon Ház kiállításán 


A pincében lévő konyhában Sün Soma Sebestyén hercegi mesterszakács varázsolja az asztalra a finomságokat a hat Csiga-testvér, név szerint Csiga Csalamádé, Csombor, Csatárka, Csendike, Cseperke és Csuporka segítségével, míg a kertben és a parkban Berkenyei Boróka, a mókus látja el a hercegi főkertészeti feladatokat. Ficánka és Lepke, a két kis csacsi gyakran segít a mókusnak a park útjainak öntözésében, hogy ne legyen porfelhő.

Vannak olyanok a kastély lakói között, akik a száguldást szeretik. Johanna Amália Emerencia, a kastély szelleme még a kulcslyukon is átfér, Leonóra, a hercegi család versenylova pedig még nem talált legyőzőkre a lóversenypályákon. Gusztáv, a hercegi automobil a Balaton menti utakon szeret a gázra lépni.


 


Gusztáv próbálja Daru Domonkost felvidítani 


Gyakori vendég a kastélyban Szalonka Szidónia, a világutazó madárka és a Szederkényi-cicák, Matilda, Masni és Micóka, akik a kastély melletti patikában tevékenykednek. Rozina, a tacskólány és Tóparti Tekergő Talabér, a barna foltos fehér kutyus Erdmann jóbarátai. Kornélia, az elefánt a fővárosi Állatkertben lakik, ám, ha fáj a lába, a hévízi tóban áztatja tappancsait, és Bagoly Bonifác társaságában sok időt tölt a kastély méltán híres könyvtárában.  Szamóca, a bátor nyúl a vadászok réme, mindig segít azoknak, akiket a herceg úrék puskavégre akarnak kapni. Erdőszéli Elmélázó Elemér, a rókakölyök nevével ellentétben igencsak ravasz teremtés. Amikor a herceg úr távol van, ő is előbújik erdei rejtekhelyéről és a kastélyba siet a barátaihoz.


 


A Szederkényi-cicák – Masni, Matilda és MicókaA Keszthelyi kastélymesék borítója 


Sok-sok érdekes történet szól a kastély falaikon belül és kívül lakókról. Nemsokára sok-sok titokra fog majd fény derülni! A mielőbbi viszontlátás reményében várunk minden meserajongót sok szeretettel! Bagoly Bonifáccal búcsúzunk, aki most is a kastély könyvtárában olvas.Bagoly Bonifác a könyvtárban olvasHelikon Kastélymúzeum - Kezdőoldal English Deutsch