Helikoni városi séták

Helikoni városi séták

Helikoni városi séták – séta a múltban és Keszthely belvárosában, ahol több mint százéves történetek idézik fel az egykori hétköznapokat, a Festetics család életét, a bevásárlás izgalmait, az automobilok és léghajók hőskorszakát és egy csendes fürdőváros bűnös titkait.

Jegyet online vásárolhat ezen az oldalon.

Kapcsolatfelvétel és időpont-foglalás:

 

További sétaprogramok:

Grand Tour, avagy Nagy Utazás vasparipán, aerosztáton, gőzösön és batáron (múzeumi séta az Amazon Ház Főúri utazások, úti kalandok kiállításán)

Ezen a rendhagyó múzeumi sétán az elmúlt évszázadok utazási történelmének néhány érdekes pillanata elevenedik meg. Többek között szó lesz arról, hogy milyen volt egy kéjutazás a Magyar Királyi Államvasutak szervezésében, milyen kocsikat garazsíroztattak a Festeticsek, milyen módszereket tartottak üdvösnek a fájdalom csillapítására, mi köze volt Gúnár Linának a fenéki tanítóhoz, és hogyan menekült meg a Balaton az elmúlt századokban.


A Festeticsek és Keszthely fényben és árnyékban (városi séta)

A Festeticsek nyolc generációjának hétköznapi történetei elevenednek meg ezen a városi sétán, amely során az érdeklődők megismerhetik többek között egy rejtélyes afrikai vadászat hátterét, egy grófi esküvő menüsorát, a hévízi tó és a főnemesi család kapcsolatát, valamint a kastély és a város fénybe borulásának történetét.


„Bevásárlás alkalmával tessék jól vigyázni” – A keszthelyi belvárosi korzó édes-bús történeteiből (városi séta)

Ezen a városi sétán az érdeklődők bevásárlólistával a kezükben a 20. század eleji Keszthelyre érkeznek és megismerkedhetnek a korabeli üzletek kínálatával, áraival és kereskedőivel. Női és férfidivat, ételek, italok, a szórakozás és a pihenés kellékei idézik fel a századelő hangulatát, kis történeteit, fontos szereplőit, és mindezt vásárlási kényszer nélkül.


Egy csendes fürdőváros bűnös titkai – Keszthely fekete krónikájából: az 1900-as évek első évtizede

A korabeli bűnügyi hírek és tudósítások adják a „fekete séta” történeteit, amelyek a 20. század első évtizedébe kalauzolják el az érdeklődőket. Szó esik többek között az Amazon Szállóban történt párbajról, egy éjszakai hajtóvadászatról, a Festetics-szobor első karácsonyáról, a „fogorvos-háborúról” és egy testvérpár tragédiájáról is, amely sokáig az újságok szörnyű szenzációja volt.
 

Ráadás séta: Hol van az a nyár? Keszthelyi nyarak anno: 1910 nyara

Dalos ünnepély botránnyal, a vidéki nyomdászsztrájk, a Fő téri artézi kút, a főgimnáziumi érettségi feladatsor, városházi kocsmatörténetek és ehhez hasonlók elevenítik fel 1910 nyarát, amely során az érdeklődők nyári divattippeket és fürdőzési szabályokat is kaphatnak, és még mindent beleng a boldog békeidők hangulata.
 

Időpontok

A jegyek a kijárási korlátozások megszűnése után kezdődő időszakra vonatkoznak, egészen 2020. december 31-ig.

Ajánlatkérés

Konferenciahelyszínt keres Keszthelyen? Szeretné vendégeit patinás környezetben fehér asztal mellé ültetni? A Festetics kastély egyedi hangulata tökéletes környezetet teremt hozzá. Kérjen ajánlatot egyedi rendezvényre űrlapunk segítségével.

A kiemelt mezők kitöltése kötelező!


Helikon Kastélymúzeum - Kezdőoldal English Deutsch