Szolgáltatások - Vendéglátás

Ajándékbolt

A Helikon Kastélymúzeum jelenleg két ajándékboltban várja kedves vásárlóit, melyek a kastélyban, illetve a Vadászati Múzeumban találhatóak.

 A Helikon Kastélymúzeum jelenleg két ajándékboltban várja kedves vásárlóit, melyek a kastélyban, illetve a Vadászati Múzeumban találhatóak.

A két boltban a Kastélymúzeum kiállítási anyagaihoz kapcsolódó témakörökben árusítunk ismeretterjesztő kiadványokat, dísz-, emlék-  és ajándéktárgyakat. Az üzletek nyitva tartása megegyezik a múzeuméval, így a látogatók a kiállítások megtekintése mellett vásárolhatnak is nálunk.

A Kastélymúzeum ajándékboltjában is kapható a külföldön már olyan népszerű turista érem a szenvedélyes érmegyűjtők nagy örömére. Ára: 600 Ft. (No.: 79; Kategória: Várak, kastélyok, múzeumok)

A Turista Érem Magyarország elérhetősége: www.turista-erem.hu.

Képgaléria

Kávézó

Kastély Kávézó

A Kastély Kávézó kávézó, presszó büfé, fagylaltozó a kastély főbejáratánál. A parkban és a Vadászati Műzeumnál is üzemeltet egy-egy pavilont.

Képgaléria

Balatoni Borok Háza

Célunk, hogy a Balatoni Borok Háza a balatoni borturizmus központjává váljon, interaktív bormúzeumával, amely innovatív vinotéka is egyben.

„Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk!”
Johann Wolfgang Goethe


A magyar borászat legváltozatosabb fehérborainak életet adó szőlőbirtokok ölelésében, a Balaton-borrégió borászati szervező központjaként, a történelmi magyar borvidékek hírvivőjeként, a borismeret és a kulturált borfogyasztás terjesztőjeként a Balatoni Borok Háza elsődleges célul tűzte ki a minőségi magyar borok minél szélesebb körben való megismertetését hazai és külföldi vendégeivel.

Célunk, hogy a Balatoni Borok Háza a balatoni borturizmus központjává váljon, interaktív bormúzeumával, amely innovatív vinotéka is egyben.


A keszthelyi Festetics-kastély XVI. században épült ódon pincerendszerében, ahol történelem szinte kézzel fogható, 2016 tavaszán immár megújult és kibővített környezetben újra megnyitotta kapuit a Balatoni Borok Háza és a Kastélypince étterem.

Balatoni Borok Háza, Bakonyi Károly Emlékszoba

A Borház a környék legnagyobb kínálatával büszkélkedhet, kiváló magyar borászok különleges tételeit, kiváló évjáratait mutatjuk be az 500 éves falak között.

A látogatótér részeként immár az egyik legkedvesebb magyar szőlő- és borfajta, a cserszegi fűszeres történetével, valamint az őt nemesítő (a Cserszegi fűszeres atyja”-ként is emlegetett) Bakonyi Károllyal is megismerkedhet az érdeklődő a róla elnevezett emlékszobában. Személyes tárgyai segítségével nyerhetünk bepillantást a sokak által tisztelt és szeretett szőlőnemesítő-tanár életébe.

Kastélypince Étterem

A Borok Házával együtt, egy egységet alkotva működik a Kastélypince étterem.

A kastély hűvös pincéjében, egyedülálló környezetben így már a minőségi, magyar alapanyagokból készült fogások mellett a borgasztronómia különlegességeivel is megismerkedhetnek látogatóink. A díjnyertes borok mellett kínálunk magyar kézműves söröket és szörpöket is.

Instant borkóstolóinkon sommelierünk örömmel áll rendelkezésre, hogy 3-5 tételes kóstolójegyeink választéka alapján együtt felfedezzük fel a borok csodálatos világát.

A föld alatti gasztronómiai kalandnak a nagyobb társaság sem lehet akadálya, hiszen a Kastélypince kibővített infrastrukturájával immár ideális rendezvényhelyszín 100 fő feletti létszámnál is azoknak, akik hangulatos, történelmi falak között szeretnék megtartani esküvőjüket, születésnapjukat, ballagásukat vagy akár egy baráti- vagy céges összejövetelt.

A helyiség állófogadást megtartására 200 főig alkalmas.

 

Nyitva tartás: A Balatoni Borok Háza nyitvatartása igazodik a Festetics kastély többi kiállításához.

A borház és az emlékszoba egyénileg és csoportosan is látogatható, a jegyek a kastély jegypénztáraiban válthatók meg. A pince a főpénztár melletti lépcsőn át közelíthető meg, a csigalépcső melletti lift az akadálymentes lejutást biztosítja.

A Kastélypince étterem a fenti időpontokon kívül is szeretettel várja vendégeit!

 

Belépődíj:

400 Ft/fő, a minden kiállítást tartalmazó kombinált jegy megvásárlása esetén 100 Ft.

 


Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Balatoni Borok Háza és Kastélypince Étterem

Tel.: +36 30/6410–387

+36 30/ 192-33-77

E-mail: info@balatoniborokhaza.hu
http://www.balatoniborokhaza.hu

Képgaléria

Vissza az előző oldalra

Helikon Kastélymúzeum - Kezdőoldal English Deutsch